9444 Fertőszentmiklós, Mező utca 1747/34.

info@tuttibiscotti.hu

+36 30 314 2799

HU   EN   DE

HU    EN    DE

Pályázati projekt

A kedvezményezett neve: TUTTI BISCOTTI Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Komplex energiahatékonyság növelését célzó fejlesztés megvalósulása a Tutti Biscotti Kft. Székhelyén

A szerződött támogatás összeg: 75 086 705 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 90%

Széchenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA)

A projekt tartalmának bemutatása:

A Tutti Biscotti Kft. 2009-ben alakult, a társaság fő tevékenysége 1071 ’08 Kenyér; friss pékáru gyártása, de főként édesipari termékeket gyárt. A társaság megalapítása családi hagyományokra vezethető vissza, a cég alapító tulajdonosai, Kelényi-Kovács Zsuzsanna és Kelényi Kolos is cukrász dinasztiából származik. A Tutti Biscotti Kft. mára az egyik legerősebb édesipari brand, a Szamos beszállítója.

A komplex energetikai hatékonyságot és megújuló energia bevezetését célzó projekt a cég 9444 Fertőszentmiklós, Mező utca 1747/34 alatt található székhelyén valósul meg. A projekt során a következő energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek valósulnak meg:

  • Külső épülethatároló szerkezetek hőszigetelése: Jelenleg 60mm vastag szendvicspanel található az épületen. Ehhez rögzítve kerül felhelyezésre a 100mm vastag szendvicspanel, 622,26 (kerekítve 622) nm terjedelemben.
  • Nyílászáró csere: A nyílászáró csere során 60 nm-nek megfelelő felületű nyílászáró kerül kicserélésre, melyek műanyag nyílászárókra kerülnek kicserélésre. Továbbá kicserélésre kerül a bejárati ajtó alumínium ajtóra 3 nm méretben.
  • Ipari kapu csere: A projektben megtörténik 3 db összesen 20nm nagyságú ipari kapu cseréje
  • Komplex fűtési rendszer korszerűsítése 5141 m3-en: Az épület egészében megtörténik a fűtési rendszer korszerűsítése, a jelenlegi gázkazán lecserélésre kerül egy új 65 KW teljesítményű kondenzációs gázkazánra melynek energetikai besorolása A. Ez a kazán fogja szolgáltatni egyrészt a használati melegvizet, másrészt a 0 fok alatti külső hőmérséklet esetén a csúcsterheléses időszakban a fűtésbe is ez a kazán fog besegíteni a projektben beszerezni tervezett hőszivattyúknak. Megtörténik a fűtőtestek és azok szelepeinek (18 db) cseréje is. A padlófűtés meglévő kb. 15 éves osztói és szelepei részben tönkrementek, korrodáltak részben korszerűtlenek ezért az osztók és ezek szelepeinek cseréje is megtörténik a pályázatban. Továbbá kicserélésre kerül az elavult kazánházi hidraulika is.
  • Meglévő beltéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása: A meglévő világítási rendszerek cseréje energia takarékos megoldásokra 1028 nm-en fog megtörténni, a következő helyiségekben: irodák, porta, szociális helyiségek (étkező, mosdók, öltözők), előtér, közlekedők, kazánház, manipulációs tér, alapanyag raktár, csomagoló, készárú raktár. A világítási rendszerek korszerűsítése során megtörténik a lámpatestek cseréje LED-es világításokra, megtörténnek a szakaszolások, felszerelésre kerülnek az időzítő kapcsolók.
  • A projekt során a következő megújuló energiafelhasználás növelését célzó tevékenységek valósulnak meg:
    • Hőszivattyús rendszer kiépítése: A projektben beszerzésre és beüzemelésre kerül 2 db DAIKIN ALTHERMA3 Monoblokk levegő-víz hőszivattyú 2x16kW teljesítménnyel. A++ energetikai besorolással. A hőszivattyúk a padló fűtésre lesznek rákapcsolva, az ahhoz szükséges hőt fogják szolgáltatni.
    • Napelemes rendszer kiépítése: Kiépítésre kerül egy 60,75 (kerekítve 61) kWp névleges teljesítményű napelem rendszer, amely 150 db Risen MONO 405 Wp napelem panelből, 1 db Huawei SUN2000-30KTL-M3 és 1 db Huawei SUN2000-20KTL-M2 inverterből, illetve a napelemek tartószerkezetéből áll. A napelemek az épület tetőszerkezetén kerülnek elhelyezésre a tetőszerkezet 10cm-es tetőpanelekből áll.


Az épület jelenlegi energetikai besorolása GG, mely a projekt megvalósítását követően AA++-ra fog változni.

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2023.06.29.

Projekt azonosítószáma: GINOP-4.1.5-22-2022-00142